top of page
  • Itec

Mòbils a les aules: d'amenaça a aliat

El Govern impulsa un pla pilot per potenciar l'ús dels telèfons com a eina educativa en 100 centres públics .


Els alumnes del Joaquim Pla i Farreras de Sant Cugat del Vallès, poden fer servir el mòbil a classe sense la necessitat d'amagar-lo, o mirar-lo de reüll, perquè al seu institut està permès el seu ús. Però això no vol dir que tinguin carta blanca, sempre ha de ser sota el consentiment del mestre i amb finalitats educatives.


Per tant poden cercar tot tipus d'informació i participar en jocs interactius però no poden connectar-se a les xarxes socials (Whatzapp, Instagram...) “La tecnologia no pot quedar fora de l'aula: és una eina amb un gran potencial que la majoria de joves ja duen a la butxaca. No podem renunciar-hi, però calen unes pautes per assegurar que se'n fa un ús responsable”, defensa el cap d'estudis del Joaquim Pla i Farreras, Toni Aparicio. A través d'aquest programa, la Generalitat vol millorar la competència digital dels infants i adolescents de 100 escoles i instituts catalans, els primers beneficiaris seran les classes de 5è i 6è d'educació primària d'aquests centres, però la directora general d'innovació, Recerca i Cultura Digital de la Generalitat, Mar Camacho, va detallar que el programa s'anirà estenent progressivament a altres cursos.


Òbviament no tothom està d'acord amb aquesta idea però l'ús de les noves tecnologies és un fet inevitable que tard o d'hora acabarà entrant dintre el món educatiu amb molt més pes que l'actual i ningú sap si això serà una cosa positiva o al contrari estarem completament immergits en les xarxes, cosa que sols el futur ho dirà.


Alumnes utilitzant el mòbil amb fins didàctics

Dani Fibla

1 visualización0 comentarios
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page